Izvor: B92, 12.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devizna štednja 4 milijarde evra

Beograd -- Devizna štednja u Srbiji u julu premašila je četiri milijarde evra, pošto je u prvoj polovini godine uvećana za 618,3 miliona.

Prema podacima Narodne banke Srbije, štednja je na kraju 2003. prešla iznos od jedne milijarde evra, a za nepune dve godine - oktobra 2005. već je dostigla drugu milijardu evra. Početkom oktobra 2006. godine devizna štednja je premašila iznos od tri milijarde evra, da bi za devet narednih meseci, do jula 2007, porasla za dodatnih milijardu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << evra i prešla četiri milijarde evra.

Devizna štednja, veća od četiri milijarde evra, odgovara i iznosu koji su do polovine 2002. građani Srbije konvertovali iz maraka i drugih valuta u evre, prilikom uvođenja zajedničke evropske valute, ističe se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.