Devet odsto manje nezaposlenih na evidenciji NSZ

Izvor: B92, 11.Maj.2019, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devet odsto manje nezaposlenih na evidenciji NSZ

Jagodina -- Broj nezaposlenih na evdenciji Nacionalne službe zapošljavanja za devet odsto je manji nego u istom periodu prošle godine.

Direktor NSZ Zoran Martinović na sajmu zapošljavanja u Jagodini rekao je da NSZ godišnje organizuje oko 70 sajmova zapošljavanja, kojima je prisustvovalo oko 60.000 nezaposlenih lica i oko 3.000 poslodavaca, koji mogu da ponude veliki broj radnih mesta.

"Prošle godine, zahvaljujući sajmovima, oko 15. 000 radnika se zaposlilo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << upravo kod poslodavca sa kojima su imali kontakte na sajmu", rekao je Martinović.

Važno je, kaže, da se na jednom mestu okupo i one koji traže posao i one koji ga nude.

Martinović je istakao da se broj nezaposlenih u Srbiji, iako ima i onih koji odlaze u druge zemlje, stalno smanjuje, pre svega zbog veće tražnje za novim radnicima.

Gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović je istakao da Jagodina, od 2014. godine, radi na dovodjenju stranih investitora i na taj način zapošljava radnike.

Svi koji su ovde otvorili fabrike, proširuju kapacitet i upošljavaju nove radnike, dodao je Stevanović.

"Država bi trebalo kroz finansijski program da pomaže razvoj, inovativnu rad, malih i srednjih preduzeća, jer bi se na taj način zaposlilo brže i više ljudi i sperčio njihov odlazak u inostranstvo", rekao je Stevanović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.