Deutsche banka udvostručila profit

Izvor: GdeInvestirati.com, 29.Jan.2015, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deutsche banka udvostručila profit

BRLIN - Najveća nemačka banka, Deutsche banka, saopštila je da je neto profit u 2014. više nego udvostručen na 1,7 milijardi evra.

Analitičari koji su učestvovali u anketi agencije Faktset očekivali su neto zaradu od 1,3 milijarde evra, nakon što je banka u 2013. ostvarila profit od 681 milion evra, prenosi agencija France presse.

Prihodi bankarskog giganta iz Frankfurta su prošle godine bili stabilni na 32 milijarde evra, u skladu sa očekivanjima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << />
Izvršni direktori banke Juergen Fitschen i Anshu Jain navode da su sva četiti ključna sektora banke prvi put zabeležila profit pre oporezivanja veći od milijardu evra.

"Iako smo ohrabreni poslovnim rezultatima, vredno radimo na daljnjem smanjenju troškova, jačanju baze kapitala i povećanju povrata akcionarima", naveli su oni.

Troškovi povezani sa brojnim parnicama, koji su u prethodnim godinama bili veliki, smanjeni su. Deutsche banka dodaje da je u četvrtom kvartalu ostvarila neto profit od 441 milion evra, nakon gubitaka iz trećeg kvartala i poslednjeg tromesečja 2013.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.