Deutsche Boerse uvela segment zelenih obveznica

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Nov.2018, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deutsche Boerse uvela segment zelenih obveznica

FRANKFURT - Deutsche Boerse u ponedjeljak je izvijestila da je ustanovila novi trgovinski segment 'zelenih obveznica' za investitore zainteresirane za projekte povezane s očuvanjem okoliša.

Novi segment sadrži 150 obveznica koje će koristiti banke, poduzeća, gradske uprave i države za financiranje projekata za zaštitu klime i generalno za očuvanje okoliša.

„Sa svojom ponudom, Deutsche Boerse reagira na rastuću globalnu potražnju za održivim financiranjem. >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Investitori koji vrednuju ekonomske i ekološke aspekte sada lako mogu pronaći obveznice s odgovarajućim strategijama," stoji u priopćenju te kompanije, koja upravlja Frankfurtskom burzom.

Segment uključuje obveznice njemačke državne razvojne banke KfW, Europske investicijske banke (EIB), proizvođača automobila Toyote, švedskog grada Gothenburga te francuske i belgijske obveznice.

Obveznicama, koje su uvrštene na raznim europskim burzama, moći će trgovati privatni i profesionalni ulagači. Odabrane su u skladu s Načelima zelenih obveznica, koje je postavilo Udruženje međunarodnih tržišta kapitala.

Trend održivih investicija ubrzao se zadnjih godina potaknut javnim objavama niza banaka i osiguravajućih kuća da se povlače iz ulaganja u fosilna goriva.

Japanska Toyota, primjerice, koristi sredstva kako bi promovirala ekološki prihvatljive motore, dok Gothenburg financira postrojenja za bioplin te električna vozila za njihove administrativne i gradske kompanije.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Nemci odgovaraju, uvode "zelene obveznice"

Izvor: B92, 13.Nov.2018

Frankfurt -- Dojče berza uvela je novi trgovinski segment "zelenih obveznica" na Frankfurtskoj berzi za investitore zainteresovane za projekte o očuvanju životne sredine...Novi segment sadrži 150 obveznica koje su u skladu sa "Principima zelenih obveznica" Međunarodne organizacije učesnika na tržištima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.