Deset puta više majki doniralo mleko

Izvor: S media, 11.Dec.2010, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deset puta više majki doniralo mleko

Banka humanog mleka prikupila je dvostruko više mleka u odnosu na prethodnu godinu, a broj mama koje su donirale porastao je čak 10 puta, rekla je direktorka Instituta za neonatologiju Niveska Božinović-Prekajski.

Ona je rekla da je od mama donora prikupljeno tri puta više mleka u odnosu na prošlu godinu, čak 319 litara, kao i da je do sada ukupno prikupljeno 1.293 litra mleka.

Više mleka tek od marta

- Sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške medija >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i “Rose” koja je zajedno sa Institutom pokrenula kampanju prikupljanja humanog mleka pre pet meseci. Od “Rose” je Banka dobila medicinsku opremu i dostavno vozilo kojim se mleko prevozi od mama do instituta. Na ovaj način bebe smeštene na Institut dobijaju najzdraviju hranu, majčino mleko - rekla je Božinović-Prekajski.

Akcija prikupljana humanog mleka koju je pokrenula “Rosa“ nastaviće se i u narednoj, 2011. godini.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.