Deripasaka prodao Rusnjeft

Izvor: S media, 06.Jan.2010, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deripasaka prodao Rusnjeft

Vlasnik podgoričkog Kombinata aluminijuma i nikšićkog Rudnika boksita ruski oligarh Oleg Deripaska, nakon što je polovinu svoje imovine u tim kompanijama vratio crnogorskoj vladi, prodao je i naftnu kompaniju Rusnjeft njenom osnivaču Mihailu Gucerijevu za 600 miliona dolara.

Uslov je da Gucerijev preuzme otplatu oko šest milijardi dolara duga, objavio je moskovski dnevni list Vedomosti.

Rusnjeft je u decembru 2009. proizvodio 259.000 barela nafte dnevno. Deripaska >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je 2007. kupio Rusnjeft od Gucerijeva za tri milijarde dolara, zaduživši se kod ruske Sberbanke za 300.000 dolara manji iznos, precizira danas podgorički Dan pozivajući se na pisanje ruskih medija.

Gucerijev je naredne godine napustio domovinu, jer je optužen za utaju poreza. Rusija ga je u novembru prošle godine amnestirala i uklonila Interpolovu poternicu za njim.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.