Derbi odlaže obnovu ulice, radovi od 85 mil RSD

Izvor: B92, 17.Apr.2017, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Derbi odlaže obnovu ulice, radovi od 85 mil RSD

Početak rekonstrukcije Ulice Ljutice Bogdana, na delu od Sokobanjske do Ulice dr Milutina Ivkovića počeće sa jednim danom odlaganja.

Rekonstrukcija počinje 19. aprila zbog fudblaskog meča između Crvene zvezde i Partizana.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da se radovi izvode po godišnjem programu periodičnog održavanja Sekretarijata za saobraćaj, trajaće 35 dana, a vrednost radova koje će izvesti JKP „Beograd put" je 85 miliona dinara, saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je iz gradske uprave.

"Radovi podrazumevaju potpunu zamenu kolovozne konstrukcije, rekonstrukciju trotoara sa leve strane, taksi stajališta, izradu drenažnog sistema uz park kao i novu horizontalnu i vertikalnu saobraćajnu signalizaciju", rekao je Vesić.

On je dodao da je prošle godine JKP "Beograd put" izveo radove na rekonstrukciji gornjeg dela Ulice Ljutice Bogdana, od Sokobanjske ulice do Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića u dužini od 600 metara, kada je takođe kompletno zamenjena kolovozna konstrukcija i obostrano rekonstruisan trotoar, vrednost tih radova bila je 48 miliona dinara.

"Za celu ulicu je početkom 2016. godine izrađen projekat kolovozne konstrukcije u cilju adekvatnog dimenzionisanja potrebnih slojeva asfalta, kao i maksimalne iskorišćenosti ulaganja finansijskih sredstava u funkciji vremena", objasnio je Vesić.

Kako je naveo, među najznačajnijim rekonstrukcijama beogradskih ulica planiranih za 2017. godinu nalaze se Bulevar oslobođenja, od Autokomande do Trošarine, Jaše Prodanovića od Cvijićeve do Starine Novaka, Višnjičke od Vuka Vrčevića do Bulevara despota Stefana, Mite Ružića od Bulevara kralja Aleksandra do Milana Rakića, kao i Ušća od Bulevara Mihajla Pupina do Bulevara Nikole Tesle.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.