Delta prihvatila nastavak pregovora o rekonstrukciji Sava Centra

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Jul.2018, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delta prihvatila nastavak pregovora o rekonstrukciji Sava Centra

BEOGRAD - Kompanija Delta holding učestvovaće u pregovorima o sklapanju javno-privatnog partnerstva u upravljanju i rekonstrukciji beogradskog Sava centra, saopštili su u petak, 20. jula, iz te kompanije.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je prethodnog dana, podsetimo, da je ponuda Delte u drugoj fazi tendera Grada Beograda za strateško parterstvo u upravljanju Sava centrom nepotpuna, i dodajući da će pregovori ipak biti nastavljeni.

- Delta holding će >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << biti konstruktivan partner Gradu kako bi se pronašlo najbolje rešenje za Sava centar i realizovao projekat - rekli su Beti u Delta holdingu.

Ta firma je u junu ove godine dostavila ponudu za učešće u drugoj fazi tendera Grada Beogradaza izbor strateškog partnera u upravljanju i rekonstrukciji Sava Centra.

Delta je, podsetimo, jedina poslala ponudu na poziv za učešće u javno-privatnom partnerstvu i kvalifikovala se za drugu fazu tendera kojim je predviđeno da privatni partner u rekonstrukciju tog objekta uloži najmanje 12,5 mil EUR i da dostavi biznis plan na period od 10 godina.

Planirano je osnivanje zajedničkog preduzeća u kojem bi Grad Beograd bio vlasnik 51% kapitala, a privatni partner preostalih 49%. Grad Beograd bi u kapital zajedničkog preduzeća uložio imovinu, a partner novac.

Po ranijim najavama potpredsednika Delta holdinga Živorada Vasića, prenosi Beta, ako bi ta kompanija postala suvlasnik Sava centra, spremna je da preuzme na sebe svaki eventualni gubitak u njegovom poslovanju, a da dobit, ukoliko je bude, deli s Gradom Beogradom.

On je rekao da bi Delta u kompletnu rekonstrukciju centra uložila 25 mil EUR kako bi Beograd dobio kongresni centar u rangu najboljih u Evropi, ali da ima i prateće sadržaje koji će privući i zadržati i stranog i domaćeg gosta.

Dodao je da je Delta planirala investicije za kompletnu rekonstrukciju Sava centra, tako da dobije novu fasadu, a u unutrašnjosti objekta veliki broj funkcionalih sala.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.