Delta preuzima petinu udela u najvećem latinoameričkom avio-prevozniku

Izvor: B92, 27.Sep.2019, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delta preuzima petinu udela u najvećem latinoameričkom avio-prevozniku

Atlanta -- Kompanija Delta erlajns juče je saopštila da planira da kupi 20 odsto akcija LATAM-a, najvećeg avio-prevoznika u Latinskoj Americi.

Druga po veličini avio-prevoznička kompanija u SAD planira da širi poslovanje u tom regionu i investiraće u LATAM 1,9 milijardi dolara putem javne tenderske ponude od 16 dolara po akciji.

Osim toga, Delta će investirati 350 miliona dolara za podršku uspostavljanju strateškog partnerstva, koje će dalje biti ojačano time >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što će Delta imati predstavnike u bordu direktora LATAM-a.

"Transformacija u partnerstvo sa LATAM-om spojiće naša dva globalna brenda, omogućavajući nam da pružimo najbolju uslugu i sigurnost putnicima u Severnoj i Južnoj Americi", rekao je CEO Ed Bastijan.

Kako prenosi Rojters, ovim potezom Delta erlajns prekinuće veze čileanske avio-kompanije sa Amerikan erlajnsom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.