„Delta“ kupac robnih kuća „Simpo“

Izvor: Blic, 22.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Delta“ kupac robnih kuća „Simpo“

Beogradska kompanija „Delta" Miroslava Miškovića postala je novi vlasnik „Simpovog" tržnog centra i robne kuće u Vranju, kao i robne kuće u Bujanovcu.

Potpredsednik „Simpa" Budimir Mihajlović je za lokalni nedeljnik „Vranjske" izjavio da je programom ekonomske konsolidacije predviđeno da se „Simpo" u najvećoj meri vrati osnovnoj delatnosti, proizvodnji i prodaji nameštaja.

U „Simpu" ne žele da saopšte detalje o prodaji robnih kuća >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i tržnog centra i vrednost ove finansijske transakcije podvode pod poslovnu tajnu. Potvrđeno je da je prodaja usledila uz saglasnost Agencije za privatizaciju i privatizacionog savetnika.

Posle dve propale prodaje „Simpovog" trgovinskog lanca „Si market", u toj firmi ističu da su u toku pregovori i traženje strateškog partnera. Očekuje se da to da bude „Istočnoevropski investicioni fond", čije je sedište u Holandiji. Ispostavilo se da je većinski vlasnik tog fonda upravo Miroslav Mišković, što potvrđuje predstavnik jedne beogradske brokerske kuće. Na oba konkursa za kupoprodaju „Si marketa" kao jedini ponuđač javila se beogradska firma „Irva investicija", vlasnika Đorđa Nicovića, koji je želeo da sa svojim trgovinskim lancem „Jabuka" uđe na tržište juga Srbije.

Uprkos tome što je „Irva investicija" prihvatila da za „Si market" plati 15 miliona evra i obavezu da pokrije gubitke „Simpove" trgovine od 600 miliona dinara, Akcijski fond Srbije nije dao saglasnost za prodaju lanca prodavnica „Si marketa". Poništenje oglasa o prodaji „Si marketa" obrazloženo je da se time umanjuje vrednost akcijskog kapitala. Posle svega, Đorđe Nicović odustao je od kupovine „Simpove" trgovine.

- Ubeđen sam da je „Simpo" samo formalno objavio oglas za prodaju „Si marketa" i da je država posredstvom Akcijskog fonda odradila posao za nekog drugog, pa je „Irva investicija", logično, iako je dva puta legalno učestvovala u zakonskoj proceduri, odustala od „Simpove" trgovine - navodi predstavnik Nicovićeve firme.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.