„Delta“ hoće da kupi neke delove „Simpa“

Izvor: Blic, 31.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Delta“ hoće da kupi neke delove „Simpa“

I dok se na jugu Srbije uveliko šire glasovi da je „Delta holding" zainteresovan za kupovinu državnog paketa akcija „Simpa", u „Delti" za „Blic" kažu da imaju interes za kupovinu samo pojedinih objekata, ali „Si marketa", dok za državni paket u „Simpu" nisu zainteresovani.

Za mesec dana biće poznato da li je „Delta" postala vlasnik pojedinih objekata „Si marketa" u Vranju i eventualno državnog paketa akcija najveće kompanije na jugu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije „Simpa".

Uoči predstojeće tenderske prodaje državnog paketa akcija „Simpa", u Vranju je sve više u opticaju priča da je za kupovinu kompanije Dragomira Tomića zainteresovan vlasnik beogradske „Delte" Miroslav Mišković.

Povodom ovih najava u „Simpu" sa opreznošću ističu da je još rano da se govori o potencijalnim kupcima jer je tek nedavno izabran privatizacioni savetnik. Budimir Mihajlović, potpredsednik „Simpa" izjavio je za lokalne medije da ovoj firmi predstoji brža privatizacija.

- Za privatizacionog savetnika „Simpa" određena je beogradska brokerska kuća „Citadela". Za mesec i po dana biće poznat način privatizacije državnog dela akcija kompanije - rekao je Mihajlović.

Po rečima savetnika za privatizaciju u „Simpu" Ljubomira Ilkića, „još je rano za kupca državnog paketa akcija".

- „Simpo" je jedno od najvećih privrednih društava koje ide na tender, pa je rano govoriti o kupcu. Treba da se pripremi tenderska dokumentacija i izvrši procena kapitala društva, što je osnova za formiranje javne ponude - izjavio je za lokalni nedeljnik Ljubomir Ilkić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.