Dell ulaže 125 milijarde dolara u Kinu

Izvor: Kamatica.com, 14.Sep.2015, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dell ulaže 125 milijarde dolara u Kinu

Treći svetski proizvođač računara, američki "Dell" , uložiće u narednih pet godina u Kini 125 milijardi dolara (111,68 milijardi evra), izjavio je danas izvršni direktor kompanije Majkl Dell. "Internet je nov pokretač budućeg privrednog razvoja u Kini neograničenog potencijala", naveo je u saopštenju Majkl Dell.

Kompanija Dell će usvojiti princip "U Kini, za Kinu", dodao je on, precizirajući da će američka firma nastaviti razvoj svog ogranka za istraživanje i razvoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Kamatica.com << u toj zemlji.

Proizvođač Dell je objavio 2010. godine da želi da izdvoji 250 milijardi dolara u narednih 10 godina za kupovine i investicije u Kini, njegovom drugom tržištu po značaju, iza SAD, preneo je Rojters.

Nastavak na Kamatica.com...






Povezane vesti

Toyota ulaže u autonomna vozila budućnosti

Izvor: Kamatica.com, 14.Sep.2015

Japanski proizvođač automobila Toyota uložiće 50 miliona dolara (45 miliona evra) u narednih pet godina da bi razvijao "pametna" vozila koja će omogućiti potpunu bezbednost lica koja se u njima nalaze, drugih vozila, ali i pešaka. .."Najpre ćemo staviti akcenat na poboljšanje tehnologije u...

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kamatica.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kamatica.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.