Danska odobrila gradnju podvodnog dela Baltičkog gasovoda, a i dalje koči Severni tok 2

Izvor: B92, 26.Okt.2019, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danska odobrila gradnju podvodnog dela Baltičkog gasovoda, a i dalje koči Severni tok 2

Kopenhagen -- Danske vlasti odobrile su izdavanje građevinske dozvole za podvodni deo Baltičkog gasovoda, kojim bi se norveški gas preko Danske dopremao do Poljske.

Projekat je upravo dobio administrativno odobrenje za realizaciju naredne faze u Danskoj, prenosi turska novinska agencija Anadolija, pozivajući se na informacije sa zvanične veb stranice ovog projekta.

Najnovija odluka omogućava da 242 kilometra od 850 kilometara ukupne dužine gasovoda prođe kroz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << danske teritorijalne vode.

"Ova odluka je važan korak za Baltički gasovod i poslednja je od ključnih dozvola za ovaj projekat", navodi se na sajtu.

Realizacija projekta se odvija prema planu, a prvi radovi su planirani za decembar 2019. godine.

Baltički gasovod bi imao kapacitet od 10 milijardi kubnih metara godišnje, podseća Anadolija.

Istovremeno, Danska i dalje ne izdaje odobrenje za ruski projekat Severni tok 2, odnosno za polaganje gasovoda u vodama ze zemlje. Dozvola zvaničnog Kopenhagena poslednja je prepreka Severnom toku 2, čija bi gradnja trebalo da se završi do kraja godine, piše RT.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Danska odobrila izgradnju podvodnog dela BALTIČKOG GASOVODA

Izvor: Blic, 26.Okt.2019

Danske vlasti odobrile su izdavanje građevinske dozvole za podvodni deo Baltičkog gasovoda, kojim bi se norveški gas preko Danske dopremao do Poljske.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.