Danska najavljuje početak izgradnje najdužeg podvodnog tunela

Izvor: B92, 24.Apr.2020, 19:59

Danska najavljuje početak izgradnje najdužeg podvodnog tunela

Kopenhagen -- Danska je najavila radove na izgradnji najdužeg podvodnog železničkog i putnog tunela Femernbelt

On će ovu zemlju povezati sa Nemačkom, a radovi će sa danske strane početi 1. januara 2021.

"Radovi na izgradnji u Lolandu počeće 1. januara 2021. godine, a moći će da se na nemačkoj strani nastave sredinom 2022. godine", saopštilo je dansko Ministarstvo saobraćaja.

Tunel, dug 18 kilometara, koji će proći ispod Baltičkog mora, povezaće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << danska ostrva Loland-Falster, južno od Kopenhagena, sa nemačkim regionom Šlezvig-Holštajn.

Ministarstvo navodi da je početak radova bio planiran za sredinu ove godine, ali da je pomeren zbog pandemije koronavirusa.

Tunel, koji treba da bude otvoren sredinom 2029, omogući će da se iz Nemačke do Danske stigne za 10 minuta kolima ili za sedam minuta vozom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.