Dani energetike u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2011, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dani energetike" u Novom Sadu

NOVI SAD -

U okviru manifestacije INVESTEXPO, od 25. do 27. oktobra, na Novosadskom sajmu biće održani "Dani energetike".

Oragnizator te naučno-poslovne manifestacije je pokrajinski Sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine, a medijski pokrovitelj je Radio-televizija Vojvodine.

U šest naučno-stručnih skupova učestvovaće stručnjaci iz oblasti energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije, predstavnici resornih ministarstava i institucija, potencijalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << investitori, kao i predstavnici banaka koji će zajedno razmotriti mogućnosti ulaganja u energetiku.

“Manifestacija "Dani energetike", trebalo bi da posluži kao dobra prilika lokalnim samoupravama i privrednicima da čuju pozitivne primere iz prakse i da zauzmu dobre startne pozicije, kako bi najveći deo budućih investicija mogao da se realizuje korišćenjem domaćih stručnih, proizvodnih, izvođačkih i materijalnih potencijala", rekao je pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine Radoslav Striković.

Jedan od suorganizatora "Dana energetike" je i Naftna industrija Srbije koja će, između ostalog, predstaviti mogućnosti korišćenja geotermalnih izvora u Vojvodini jer, prema rečima nadležnih, opredeljenje NIS-a je da iz naftno-gasne preraste u energetsku kompaniju.

"Smatramo da su energetika i alternativna energetika budućnost naše kompanije i Vojvodine i zahvalni smo sekretaru Strikoviću što je oranizovao takvu manifestaciju. Smatramo da ćemo, u saradnji sa nadležnim državnim organima, uraditi mnogo u ovoj oblasti i zato pozivam sve zainteresovane da se uključe u diskusiju na predstojećim "Danima energetike“, poručio je direktor Bloka energetika NIS-a Aleksej Belov.

Posebno mesto na "Danima energetike", kako je najavljeno, imaće okrugli sto o mogućnostima finansiranja projekata obnovljivih izvora i uštede energije, koji će građanima biti od velike koristi kako bi takve projekte primenili u svojim domovima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.