Dandi otpušta deo radnika u Srbiji

Izvor: B92, 13.Nov.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dandi otpušta deo radnika u Srbiji

Beograd -- Kanadska firma "Dandi plementi metali" (DPM) je najavila da planira da smanji broj zaposlenih u Srbiji.

U kompaniji Dandi nisu naveli koliko će radnika biti otpušteno

Kompanija navodi da je razlog za tu odluku završetak sezone terenskih istraživanja rudnih ležišta, ali i svetska ekonomska kriza i pad cena metala u svetu. U toj kompaniji nisu naveli podatak o sadašnjem broju zaposlenih, ni o tome koliko će radnika biti otpušteno.

"Uzimajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u obzir da je kraj terenske sezone i da se smanjuje obim terenskih radova, Dandi kao i svake godine redukuje broj zaposlenih preko Omladinske zadruge na minimum", kazao je direktor korporativne društvene odgovornosti DPM-a u Srbiji Nikola Savić.

"Međutim, ove godine zbog izuzetno teške globalne finansijske krize i pada cena metala na svetskoj berzi, prinuđeni smo da znatno smanjimo i broj stalno zaposlenih", dodao je Savić.

On je istakao da se ta kompanija "ne povlači" iz Bora i da će nastaviti istraživanja i eksploataciju bakra, zlata i drugih metala na nalazištima "Čoka kupjatra", "Čoka kuruga" i "Tilva njagra" na osnovu koncesije koja važi 25 godina i koju je Dandi dobio 2005. godine.

Prema Savićevim rečima, Dandi u Boru radi uobičajene zimske aktivnosti kao što su izrada godišnjih izveštaja geoloških istraživanja za prethodni period, analiza tih istraživanja i priprema Projekata geoloških istraživanja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.