Danas isplata plata asistentima

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Nov.2014, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas isplata plata asistentima

BANJALUKA - Goran Mutabdžija, ministar prosvjete i kulture RS, potvrdio je da danas počinje isplata plata za asistente koji pomažu djeci sa posebnim potrebama tokom nastave.

"Danas će biti isplaćena sredstva za asistente za septembar, a do kraja godine biće isplaćena zaostala dugovanja prema asistentima", precizirao je Mutabdžija. Prema njegovim riječima, škole angažuju asistenta po osnovu ugovora o djelu jer posao asistenta za učenika sa smetnjama u razvoju ne spada pod osnovnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << djelatnost škole, pa nema ni sistematizovanog radnog mjesta za ove poslove.

"Da bi omogućilo kvalitetnije i pristupačnije obrazovanje učenicima sa smetnjama u razvoju, Ministarstvo će ove školske godine finansirati 55 asistenata", naveo je Mutabdžija.

Podsjećamo, "Nezavisne" su, nakon što su se našoj redakciji obratili asistenti koji pomažu djeci sa posebnim potrebama tokom nastave, a koji nisu primili nijednu platu od početka školske godine, objavile tekst o ovoj problematici.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.