Dan kada su radnici Gugla napustili kancelarije, zašto FOTO

Izvor: B92, 01.Nov.2018, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan kada su radnici Gugla napustili kancelarije, zašto FOTO

Stotine zaposlenih u Guglu izašlo je iz svojih kancelarija širom sveta u znak protesta zbog blage reakcije prema šefovima optuženim za seksualno uznemiravanje.

Radnici tog IT giganta su širom sveta napustiti svoja radna mesta u 11 časova, .a na društvenim mrežama za protest koriste hashtag #GoogleWalkout

Iako protesti zbog vremenske razlike još traju, očekuje se da se hiljade zaposlenih pridruži. I sam generalni direktor kompanije Sundar Pičai podržava protest.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je nedavno uputio mejl zaposlenima u kojem se izvinjava za "postupke kompanije iz prošlosti".

Američki "Njujork tajms" prošle nedelje je objavio priču sa detaljnim optužbama jedne žene za seksualno uznemiravanje protiv tvorca Guglovog androida Endija Rubina.

List navodi da je Rubin 2014. uz otkaz primio otpremninu u iznosu od 90 miliona dolara, iako je Gugl zaključio da su optužbe za seksualno uznemiravanje protiv njega bile kredibilne. Protestom pod nazivom "Izađi za stvarnu promenu" inženjeri i drugi radnici žele da pošalju poruku da kompanija Gugl treba da bude transparentnija kada je reč o pitanjima seksualnog uznemiravanja kao i osnaživanju žena.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.