Dalje smanjenje rezervi NBS

Izvor: NaDlanu.com, 11.Jun.2012, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dalje smanjenje rezervi NBS

BEOGRAD, 11. juna 2012. (Beta) - Devizne rezerve Narodne banke Srbije (NBS) su na kraju maja iznosile 10,17 milijardi evra i bile su za oko 210 miliona evra manje nego mesec dana ranije.

BEOGRAD, 11. juna 2012. (Beta) - Devizne rezerve Narodne banke Srbije (NBS) su na kraju maja iznosile 10,17 milijardi evra i bile su za oko 210 miliona evra manje nego mesec dana ranije.Kako je u ponedeljak objavila NBS (www.nbs.rs), u maju je najveći odliv iz deviznih rezervi bio zbog intervencija >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << na medjubankarskom deviznom tržištu od ukupno 472,7 miliona evra radi stabilizovanja kursa.Dodaje se da je za isplatu stare devizne štednje iz deviznih rezervi tokom maja isplaćeno 115,3 miliona evra, a za izmirenje obaveza države stranim kreditorima 16,5 miliona evra.Najveći priliv u maju u devizne rezerve je, kako se ističe, bio od prodaje državnih hartija od vrednosti denominovanih u evrima u iznosu od 91,4 miliona evra.Po osnovu korišćenja kredita i donacija ostvareni su prilivi u iznosu od 40,5 miliona evra, dok su banke po osnovu obavezne devizne rezerve izdvojile neto 35,2 miliona evra, navela je centralna banka.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.