Dalekovodu novi poslovi u Norveškoj i Švedskoj, ukupno vrijedni gotovo 50 mln eura

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Feb.2019, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dalekovodu novi poslovi u Norveškoj i Švedskoj, ukupno vrijedni gotovo 50 mln eura

ZAGREB - Dalekovod je u ponedjeljak izvijestio o novim poslovima vrijednim gotovo 50 milijuna eura, pri čemu je kompanija izabrana kao najkvalitetniji ponuđač na natječaju norveškog investitora, što je posao vrijedan više od 44 milijuna eura, a također je potpisan i ugovor sa švedskim investitorom, vrijedan više od 5,5 milijuna eura.

Statnett, norveška kompanija za prijenos električne energije, izvijestila je da je nakon evaluacijskog procesa ponuda tvrtke Dalekovod >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << odabrana kao najkvalitetnija prema kriterijima natječaja za izgradnju 420 kilovoltnog (kV) dalekovoda Lyse - Fagrafjell u dužini 67 kilometara, pri čemu vrijednost radova premašuje 44 milijuna eura, a ugovor će biti potpisan nakon potvrde konačne investicijske odluke norveške kompanije, priopćili su iz Dalekovoda.

Taj projekt uključuje i demontažu postojećih 300kV i 132 kV vodova u dužini 53 kilometra te prolazi preko dva fjorda, Lysefjorden i Hogsfjorden. Iz Dalekovoda poručuju da to predstavlja novu priliku za dokazivanje ekspertize kompanije na zahtjevnim terenima.

Isto tako, Dalekovod je potpisao i novi ugovor s tvrtkom Ellevio AB, vlasnikom distribucijske mreže u Švedskoj, vrijedan više od 5,5 milijuna eura, a odnosi se na izgradnju 145 kilovoltnog (kV) dalekovoda Forshult - Bosjön - Kalhyttan.

Kako napominju iz zagrebačke tvrtke, time se nastavlja suradnja s investitorom započeta krajem 2018. na obnovi 72,5 kV mreže. Pritom, gradnja novog 145 kV voda na mjestu postojećeg, u dužini 44 kilometra između gradova Rada i Filipstad, ima svrhu pojačavanja energetske mreže na tom području.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.