Daimler u gubitku, dodatno snizio procjenu godišnje dobiti

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Jul.2019, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Daimler u gubitku, dodatno snizio procjenu godišnje dobiti

FRANKFURT - Njemački automobilski div Daimler izvijestio je u petak da je drugo tromjesečje zaključio s gubitkom, snizivši po drugi puta u tjedan dana procjenu godišnje dobiti.

U razdoblju od travnja do lipnja kompanija je zabilježila operativni gubitak od 1,6 milijardi eura. U istom razdoblju prošle godine poslovali su operativnom dobiti od 2,6 milijardi eura.

Zbog nepredviđenih događaja, uključujući opsežan opoziv automobila zbog neispravnih zračnih jastuka >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << i vladinih istraga i pravnih sporova povezanih s krivotvorenjem podataka o emisiji štetnih plinova kompanija je stavila na stranu više novca no što su planirali a povisila je i procjenu očekivanih troškova u ovoj godini.

Pojašnjavaju tako da će promjene u ponudi odjela kamioneta generirati dodatne troškove od 500 milijuna eura.

Uz jednokratne faktore, u Daimleru ističu i sporije izbacivanje na tržište novih modela i slabiju globalnu potražnju no što su dosada očekivali.

Stoga sada očekuju da će ove godine zabilježiti operativnu dobit "znatno nižu" od prošlogodišnjih 11,8 milijardi eura.

Procjenu su bili snizili 23. lipnja, predviđajući tada da će se zadržati na prošlogodišnjoj razini. Prije toga očekivali su njezin blagi rast zbog posljedica skandala ′Dieselgate′.

Dan ranije njemačka agencija za cestovni prijevoz KBA naložila je Daimleru da povuče 60 tisuća vozila zbog sumnje da su opremljeni softverom koji omogućuje manipulaciju podacima o emisiji štetnih plinova.

Prošle je godine KBA zbog nezakonitog softvera tražio od kompanije povlačenje 700 tisuća vozila širom svijeta.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Daimler u gubitku

Izvor: AutoBlog, 13.Jul.2019

Nemački automobilski div Daimler je saopštio da je drugo tromesečje zaključio s gubitkom, smanjivši po drugi put za nedelju dana procenu godišnje dobiti. U periodu od aprila do juna kompanija je zabeležila operativni gubitak od 1,6 milijardi evra. U istom periodu prošle godine su poslovali operativnom...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.