Daehang: Reforme u izdavanju dozvola vredne poštovanja

Izvor: Blic, 07.Okt.2015, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Daehang: Reforme u izdavanju dozvola vredne poštovanja

Stalni predstavnik MMF u Srbiji Daehang Kim izjavio je danas da je Vlada Srbije postigla veliki uspeh u reformi sistema izdavanja građevinskih dozvola, koji je vredan poštovanja, i poručio da zemlje regiona treba da slede taj primer.

Vlada Srbije sprovela i drugu važnu reformu tako što je izmenila Zakon o radu, rekao je Daehang na Međunarodnom forumu "Građevinske dozvole za konkurentniji region".

- Kada sam došao 2013. godine u Srbiju tada su srpske vlasti rekle >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da su dve najvažnije reforme - u oblasti izdavanja građevinskih dozvola i radnog zakonodavstva i to je ujedno bio i test za srpsku vladu - rekao je Daehang.

On je kazao da je tada izdavanje građevinskih dozvola bilo jako komplikovano, sa mnogo procedura, koje su bile zamršene kao "špagete", što je plašilo i teralo investitore.

Daehang je upozorio da je sada najvažnije da se sistem izdavanja građevinskih dozvola, koji je uveden izmenama Zakona o planiranju i izgradnji, održi i do kraja implementira.

- Srpsko Ministarstvo građevine veoma vredno radi na implementaciji tog zakona, sa velikim duhom i to poštujemo - naglasio je stalni predstavnik MMF u Srbiji.

On je izrazio očekivanje da će Srbija i u drugim oblastima biti tako uspešna u reformama kao što je bila u oblasti izdavanja građevinskih dozvola.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.