Dačić:Unapređenje saradnje sa Kinom

Izvor: B92, Tanjug, 09.Dec.2009, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić:Unapređenje saradnje sa Kinom

Peking -- Ivica Dačić i ministar međunarodnog odeljenja KP Kine Vang Džiaui ocenili su da postoji niz mogućnosti za unapređenje ekonomske saradnje dve zemlje.

"Istaknuta je želja da se naše prijateljstvo razvija, ne samo u političkim odnosima, već i u domenu ekonomije, uspostavljanjem što većeg broja kontakata i ekonomskih projekata, kada je reč o ulaganju u našu infrastrukturu, energetiku, poljoprivredu", rekao je Dačić, posle susreta s kineskim kolegom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
On je ukazao na razvoj kulturnih, naučnih i umetničkih odnosa, podsetivši da "veliki broj naših ljudi rade u Kini i u njihovom sportu", saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

"Siguran sam da će ta saradnja biti sve uspešnija, posle uspostavljanja strateškog partnerstva između Kine i Srbije, prilikom nedavnogo susreta predsednika naših država", rekao je Dačić.

On je istakao da Kina smatra Srbiju "svojim najprincipijelnijim i jednim od najiskrenijih i najznačajnijih partnera u jugoistočnoj Evropi", ocenivši da takvu poziciju Srbija "treba da, u što većoj meri, i na pravi način iskoristi".

Dačić je najavio i da boravak u Kini nastavlja posetom Šendženu i Šangaju, gde će razgovarati sa rukovodstvom tih gradova i sa privrednim delegacijama, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.