Dačić: Cilj mi je da SPS ima veći broj ministarstava, a ne da ja budem premijer

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Maj.2017, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Cilj mi je da SPS ima veći broj ministarstava, a ne da ja budem premijer

BEOGRAD - Cilj mi je da Socijalistička partija Srbije ima značajniju ulogu na političkoj sceni i veći broj ministarstava, a ne da ja budem premijer, rekao je ministar spoljnih poslova i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić u intervjuu Blicu.

On je rekao da je odluka SPS da podrži Vučića bila je dobra i da s novoizabranim predsednikom Aleksandrom Vučićem nije trgovao niti bilo šta tražio da bi ga podržao na predsedničkim izborima.

„Mnogi >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << misle da sam podržao Vučića zbog kalkulacije da bih mogao da budem premijer, ali to nije bio predmet razgovora", rekao je Dačić.

„Za mene je bilo bitno da taj dogovor podstakne bolji odnos između naše dve stranke, veće međusobno poverenje i zajedništvo, kao i dalje planove za budućnost. U svemu tome funkcija premijera nije bila centralno pitanje", kaže Dačić.

Na pitanje da li bi prihvatio premijersku ponudu Vučića, Dačić kaže da će to uraditi samo ako Vučić bude smatrao da je to najbolje rešenje: „Ako on bude smatrao da je to najbolje rešenje, onda ćemo o tome ozbiljno razgovarati. To nije nikakav naš zahtev. Ja sam već bio premijer, i to mi nije prioritetno. Zadovoljan sam mestom koje imam, a na Vučiću je da donese odluku šta je najbolje".

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.