Izvor: B92, 24.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Da vidimo šta je potpisano"

Bor, Beograd -- Agencija za privatizaciju mora da dostavi radnicima i Ist pointu ugovor o prodaji RTB-a rumunskom Kupromu, rekao Zoran Drakulić.

Vlasnik Ist pointa je gostujući u Poligrafu kazao da država nema pravo da čuva ugovor o prodaji borskih rudnika u tajnosti. Drakulićeva kompanija učestvovala je na tenderu za prodaju rudnika, ali je u finišu eliminisana, tj. našla se na drugom mestu po ponudi, pa je RTB Bor pripao Kupromu. I radnici rudnika, i Ist point insistiraju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se prodaja poništi, tvrdeći da je tender namešten.

"Red je da se sazna kakve su obaveze preuzeli, da li su one u skladu sa tenderom, sa onim što su potpisali. To je ono što smo mi tražili - da vidimo da li smo ravnopravni u odnosu na onoga koji je dobio tender", kaže Zoran Drakulić.

Predstavnici samostalnog sindikata RTB Bor, koji su prethodnih dana tražili od Agencije za privatizaciju da im pokaže ugovor o kupovini imovine RTB Bor, od strane rumunskog Kuproma, nisu se juče pojavili na zakazanom sastanku. Oni su od Agencije tražili da im se ugovor dostavi u narednih sedam dana, kako bi ga njihove stručne službe proučile.

Dok u Agenciji tvrde da je reč o manipulaciji, predstavnici sindikata sumnjaju da je u dokumentima bilo značajnih promena, koje idu na štetu RTB-a i zaposlenih.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.