Da li se isplati kupiti već razrađen biznis? VIDEO

Izvor: B92, 12.Jul.2023, 13:59

Da li se isplati kupiti već razrađen biznis? VIDEO

Sve je više oglasa za prodaju razrađenih biznisa.

Cene zavise od delatnosti, ali variranja iznenađuju.

Laboratorija se može kupiti za jedan evro, diskoteka košta 300.000 a poljoprivredno gazdinstvo može se naći za dva miliona.

Da li se isplati kupiti razrađeno poslovanje, koje su prednosti a koje mane, objašnjava ekonomista Mihajlo Rabrenović.

"U današnje vreme, zahvaljujući modernim tehnologijama, možemo govoriti o transferu vlasništva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ili kupovini akcija. Postoje različite strategije prodaje biznisa. Treba razumeti proizvod koji se nudi na tržištu, odrediti korektnu cenu, ali i pronaći odgovarajućeg kupca", kaže Rabrenović za TV Prva.

"Najvažnije je razumeti potrebe korisnika proizvoda ili usluga i izraditi korektan odnos sa onim ko je vaš kupac biznisa", ističe on.

"Da biste bili dobar prodavac, treba uraditi jednu analizu preduzeća", dodaje.

Prema njegovim rečima, na našem tržištu, bilo je primera da ljudi razviju posao, pa ga prodaju (banku, markete itd) u pravom trenutku i onda pređu u neki sasvim drugi biznis.

"To su veoma vešti ljudi", objašnjava Rabrenović.

Opširnije u video-prilogu TV Prva

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.