Da li je moguće? Plata 9.000 evra, a niko se nije prijavio za posao

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 09:15

Da li je moguće? Plata 9.000 evra, a niko se nije prijavio za posao

Nemački grad Štokah traži gradonačelnika. Iako nude platu od 9.000 evra, još ne mogu da nađu odgovarajuću osobu za ovo mesto.

Ko će biti naslednik aktuelnog gradonačelnika Štokaha Rajnera Štolca?

Ko će biti naslednik aktuelnog gradonačelnika? Odgovor na ovo pitanje neće biti dostupno do izbora 15. oktobra ili drugog kruga glasanja. Međutim, već je u toku aktivna potraga i pronalaženje odgovarajućih kandidata za gradonačelnika, prenosi Feniks magazin.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Najava gradonačelnika Rajnera Štolca da će završiti svoj četvrti mandat dve godine pre njegovog isteka izazvala je veliku buru u Štokahu.

Štolc je kao razlog za povlačenje naveo zdravstvene razloge.

"Pošto mi je dva puta dijagnostikovan koronavirus, moje zdravstveno stanje više nije takvo da mogu lako da održavam tempo koji ovaj položaj zahteva", rekao je Štolc.

"Stoga, posle 30 godina u Štokahu i skoro 50 godina u javnoj službi, sada je vreme da prvo razmislim o svom zdravlju", dodao je on.

Nemački mediji pišu da se za ovo mesto još niko nije prijavio, iako bi zarađivao oko 9.000 evra mesečno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.