Izvor: B92, 03.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li država guši tržište kapitala

Beograd -- Direktorka Beogradske berze kaže da bi država ponovo mogla da uguši tržište kapitala nekim svojim nespretnim potezom.

Gordana Dostanić je rekla da ne odobrava pripremljene izmene koje omogućavaju tendersku prodaju akcija u državnom vlasništvu iz Akcijskog i Penzionog fonda. Ona kaže da se te akcije nigde na svetu ne prodaju na tenderu i da bi takvo zakonsko rešenje moglo ponovo poslati lošu sliku potencijalnim investitorima.

Prema njenom mišljenju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za tržište kapitala nije dobro da država prodaje svoj paket akcija mimo berze, naglasivši da bi postojanje berze u tom slučaju bilo potpuno besmisleno. "Ko će izaći na organizovano finansijsko tržište kad država sama to ne želi. U Srbiji postoje kompanije s tržišnim potencijalom koje bi mogle razviti likvidnost na strani tražnje, a još nisu na berzi", navodi ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.