Da li će nemačke firme u Srbiji da zaposle još više od 20.000 ljudi? VIDEO

Izvor: B92, 16.Sep.2023, 04:48

Da li će nemačke firme u Srbiji da zaposle još više od 20.000 ljudi? VIDEO

Da li će nemačke firme u Srbiji do kraja iduće godine da zaposle još više od 20.000 ljudi?

Kakvim projektima Nemačka pomaže privredni i infrastrukturni razvoj Srbije?

Nemačko-srpska razvojna saradnja počela je još 2000. godine.

"Od 2000. godine izdvojili smo oko 2,5 milijardi evra razvojne pomoći u različitim oblastima", rekla je ambasadorka Savezne Republike Nemačke u Srbiji Anke Konrad.

"Ja naravno ne mogu da govorim u ime nemačkih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kompanija, oni sami donose svoje odluke, ali do sada imamo više od 80.000 zaposlenih. Nemačke kompanije su zainteresovane da prošire kapacitete. Srbija ima dobru reputaciju. Ne znam da li ćemo imati 100.000 zaposlenih ili koju hiljadu više ili manje, ali znam da interesovanje postoji", rekla je Anke Konrad.

Za više informacija pogledajte video-prilog:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Kragujevcu obeleženo više od 20 godina Nemačko-srpske razvojne saradnje u Srbiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Sep.2023

Nemačko-srpska razvojna saradnja, koja uspešno podržava Srbiju na putu ka Evropskoj uniji više od 20 godina, realizovala je projekte u iznosu od 2,5 milijardi evra, rekla je u Kragujevcu ambasadorka SR Nemačke Anke Konrad.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.