Da li će i srpski seljak prodavati krave za bitkoine: Šta kaže ministar Nedimović modernizaciji poljoprivrede?

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2021, 14:05

Da li će i srpski seljak prodavati krave za bitkoine: Šta kaže ministar Nedimović "modernizaciji" poljoprivrede?

Naši poljoprivrednici još uvek vole da idu na stočne pijace

U Crnoj Gori, kao što smo pisali, prodata je prva krava plaćena bitkoinima. Zbog ove kriptovalute, popularne širom sveta, krava je dobila i neobično ime - Bitkoinka.

Na sajtu Seljak.me dalje piše da je krava prodata za 0,03 bitkoina što iznosi oko 1.350 evra.

- Bitkoin je kriptovaluta čiji će se potencijal ispoljiti u bliskoj budućnosti, a za sada možemo da kažemo da smo prvi u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Crnoj Gori, ako ne i šire, koji su uspeli da organizuju ovakav način kupoprodaje životinja - rekao je osnivač poljoprivredne zadruge, Marko Maraš.

A da li je kod nas takva situacija moguća?

U teoriji jeste, dok je u praksi to malo verovatno. Naime, naši poljoprivrednici još uvek vole da idu na stočne pijace, a i nisu toliko zainteresovani za kripto-valute.

To potvrđuje i sam ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, koji kaže da ni sam toliko ne razume način funkcionisanja digitalnih valuta.

- Naši seljaci i dalje vole više keš. Da im se isplati na ruke za stoku - rekao je ministar.

Prema poslednjim podacima, digitalni novčić u ovom momentu vredi oko 49.600 dolara.

Nedimović se jutros, gostujući u televizijskom programu osvrnuo i na prošlogodišnji rod krompira i naveo da će ministarstvo pomoći da se plasiraju zalihe u prodavnice. Kako je naveo, prošla godina je bila rodna, pa je krompir dobro rodio, a s druge strane, korona je ograničila rad mnogih restorana, pa se krompir slabije otkupljivao. To je dovelo do nagomilavanja zaliha i pada cene.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.