Da li će Pelješki most postati prva žrtva koronavirusa u Hrvatskoj?

Izvor: B92, 14.Feb.2020, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li će Pelješki most postati prva žrtva koronavirusa u Hrvatskoj?

Zagreb -- Koronavirus koji je paralizovao celu Kinu i zbog kog se panika proširila širom sveta mogao bi imati uticaja i na Hrvatsku.

Naime, zbog epidemije ove smrtonosne bolesti se privremeno zatvara kineska fabrika koja gradi čelične kontrukcije za Pelješki most, javlja Nova TV.

Ipak, ta vest ne znači da će radovi u Hrvatskoj prestati. Barem za sada, jer postavlja se pitanje šta će se dogoditi kada na red dođe postavljanje novih konstrukcija.

Iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Hrvatskih cesta" kažu da izvođač radova nije zatražio produženje roka pa i dalje stoji da bi most trebao da bude otvoren 31. jula 2021.

"Izvođač radova je svojim postupanjem prethodno i unapred preduzeo sve potrebne mere kojima je sprečena mogućnost potencijalnog ugrožavanja gradilišta, u zdravstvenom smislu. Zaštita na gradilištu je uspostavljena, mere su preduzete i sprovode se skladu sa jasnim uputstvima ", rekli su u HC-u za Nova TV, prenosi Klix.

"Hrvatske ceste" zbog zaraze do daljeg neće moći da šalju ni inženjere za nadzor u kinesku fabriku.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pelješki most prva žrtva koronavirusa u Hrvatskoj

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Feb.2020

ZAGREB - Pelješki most je prva je žrtva koronavirusa u Hrvatskoj, jer se zbog virusa privremeno zatvara kineska fabrika koja pravi čelične konstrukcije za most, piše portal Dnevnik.hr.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.