Da bi sprečili nove pandemije: Zabranjena trgovina divljim životinjama

Izvor: B92, 24.Jul.2020, 17:58

Da bi sprečili nove pandemije: Zabranjena trgovina divljim životinjama

Noj -- Vijetnam je zabranio uvoz divljih životinja i proizvoda takvog porekla radi smanjenja rizika od novih pandemija.

Ovim potezom se takođe zabranjuje promet takvih proizvoda, uključujući i prodaju putem interneta, prenosi BBC.

Vijetnam je ranije optužen da je "zatvarao oči" na prodaju proizvoda poput krljušti pangolina i rogova nosoroga koji se često koriste u tradicionalnoj medicini.

Naučnici već dugo upozoravaju da trgovina divljim životinjama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << može biti "inkubator bolesti".

Smatra se da poreklo trenutne pandemije kovid-19 leži u trgovini divljim životinjama, jer se bolest javlja kod slepih miševa i prelazi na ljude preko drugih, još neidentifikovanih vrsta, koje bi mogle da uključuju pacove, cibetke i pangoline.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vijetnam u strahu od korona virusa zabranio uvoz i trgovinu divljim životinjama

Izvor: Beta, 25.Jul.2020, 12:01

Vijetnam je objavio da zabranjuje uvoz divljih životinja i da će zatvoriti pojace na kojima se one prodaju jer strahuje od bolesti koje mogu sa životinja preći na ljude, poput novog korona virusa koji izaziva bolest KOVID-19.Naredba koju je u četvrtak potpisao premijer Ngujen Suan Fuk zabranjuje...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.