Da bi provozao Vučića sve moguće provere i papiri

Izvor: B92, 08.Nov.2016, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da bi provozao Vučića sve moguće provere i papiri

Beograd -- Kako je direktor Koridora Srbije Dmitar Đurović uopšte mogao da vozi premijera Aleksandra Vučića šleperom kroz tunel Šarani?

Za to je, u skladu sa zakonom, potrebna vozačka dozvola E kategorije, a direktor Koridora tvrdi da ne samo da je ima, nego da su uoči te vožnje obavljene i sve ostale provere i procedure, vezane i za saobraćajne i za bezbednosne propise.

Đurović je, naime, pre nego što je seo za volan šlepera, kojim je provezao premijera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tunelom Šarani, vozačku dozvolu dao na uvid saobraćajnoj policiji, a potom prošao i alko test, koji je pokazao 0,0 promila.

"Juče, pre početka vožnje, saobraćajna policija mi je tražila na uvid ličnu kartu i vozačku dozvolu. Za kamion - šleper položio sam vozački ispit još juna 2004. godine, a vozačka dozvola mi je važeća do juna 2022. godine", rekao je Đurović za Tanjug i još dodao da je njen broj 006108411.

Takođe, ističe, nije imao nikakve prekršaje, te nema ni zabranu upravljanja vozilom.

"Sve je, dakle, bilo u skladu sa propisima, i procedurama vezanim za bezbednost premijera, i sve je zabeleženo kamerom", istakao je Đurović.

On je podsetio da ga je predsednik vlade 18. oktobra, prilikom obilaska Koridora 10, upitao da li ima dozvolu za vožnju šleperom i da mu je, na potvrdan odgovor, rekao - "Onda, u redu, ti ćeš da me voziš...".

Đurović ipak ističe da je od tada do juče, u nešto više od dve sedmice, više puta provozao šleper, kako bi vožnja bila sigurna.

Pre zvaničnog otvaranja autoputa Ljig-Preljina premijer Vučić je šleperom, kojim je upravljao Đurović, prošao je kroz tunel Šarani i pokazao da medijski napisi da je tunel niži od propisanog nisu tačni.

Kako je rekao premijer, bilo je još metar i po prostora iznad kamiona.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Direktor "Koridora" prošao alko-test i ima dozvolu E kategorije

Izvor: RTS, 08.Nov.2016

Pre zvaničnog otvaranja auto-puta Ljig–Preljina, premijer Vučić je šleperom, kojim je upravljao direktor "Koridora" Dmitar Đurović, prošao kroz tunel Šarani i pokazao da medijski napisi da je tunel niži od propisanog nisu tačni. Direktor tvrdi da poseduje vozačku dozvolu E kategorije,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.