DS traži da se objave dokazi o grafitu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Avg.2015, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS traži da se objave dokazi o grafitu

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) iz Novog Sada pozvao je danas ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da iznese u javnost materijalne dokaze o slučaju pisanja grafita "Smrt Pajtiću", za koje je osumnjičen član DS Goran Ikrašev.

Ovaj odbor smatra da takvi dokazi zapravo ne postoje, ali da je Stefanović dužan da se o tome izjasni pred javnosti, posebno zbog toga što je Ikrašev trenutno u pritvoru i ne može nikako uticati na istragu ukoliko MUP saopšti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podatke koje navodno ima.

Potpredsednik gradskog odbora DS Goran Radoja rekao je na konferenciji za novinare da će, ako Stefanović to ne učini, to biti pokazatelj da su grafiti odmazda Srpske napredne stranke (SNS) za grafite "Lažeš Vučiću" koji su se takođe pojavili u Novom Sadu u proteklom periodu.

Kako je Radoja objasnio, Goran Ikrašev jeste naručio šablone za grafit "Lažeš Vučiću", ali je to učinio samostalno i tu akciju nije organizovao DS, iako se slaže da ta rečenica najbolje opisuje politiku SNS u Srbiji.

Radoja je dodao da je Stefanović označio Goran Ikraševa kao krivog za grafite, i podsetio na njegovu izjavu da poseduje snimke razgovora Ikraševa sa štamparijom u kojoj su šabloni naručeni, te ga pozvao da, ukoliko snimak zaista postoji, on bude objavljen.

"U normalnim državama nezamislivo je da ministar policije na konferenciji za novinare izrekne presudu osmumnjičenom za neko delo i to dok je istražni postupak u toku", upozorio je Radoja.

On je novinarima podelio fotografije slova grafita "Smrt Pajtiću" i "Pajtiću lopove", koji je pisan ranije, aludirajući da su slova iste veličine i oblika.

"Teško je poverovati da su dve različite ruke radile ovaj šablon. Na društvenim mrežama postoje fotografije ljudi koji su ranije pisali grafite 'Pajtiću lopove', pa pozivamo policiju da ispita eventualnu povezanost ova dva slučaja", kazao je Radoja.

U Novom Sadu 6. avgusta pojavili su se grafiti sa porukom "Smrt Pajtiću", a istraga o

ovom slučaju počela je sledećeg dana.

Sredstva za Gospojinu dovoljna za sve nezaposlene u Novom Bečeju

Odbornik Demokratske stranke (DS) u Skupštini Novog Bečeja Tomislav Ratković ocenio je danas da je nepunih 40 miliona dinara, koliko će biti izdvojeno za ovogodišnju organizaciju manifestacije "Gospojina" iz opštinskog budžeta, dovoljno za zapošljavanje svih nezaposlenih građana u toj opštini.

Na današnjoj sednici skupštine Novog Bečeja odbornici su većinom glasova prihvatili rebalans budžeta kojim se za manifestaciju "Gospojina" izdvaja dodatnih pet miliona dinara.

Ratković je rekao novinarima da je i 34 miliona dinara bilo mnogo, a da je dodatnih pet, koje su odobrili danas odbornici, i previše.

"Za te pare svi nezaposleni u opštini Novi Bečej su mogli u narednih deset godina da primaju minimalac, sa svim doprinosima", kazao je Ratković.

On je dodao i da je ta manifestacija zamišljena kao samoodrživa, što je i bila dok su vlast u Novom Bečeju predvodile demokrate.

"Tada su se 'Velikogospojinski dani' skoro u celokupnom iznosu sami sebe finansirali, a sada, kada su vlast preuzeli naprednjaci, za te svrhe se izdvaja iz godine u godinu sve više", naveo je odbornik DS.

Za današnju odluku, sem odborničke grupe DS, protiv je glasao i jedan odbornik LSV.

Skupštinsku većinu u Novom Bečeju čini koalicija okupljena oko LDP i SNS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DS: Objaviti materijalne dokaze o grafitu

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Avg.2015

Gradski odbor Demokratske stranke (DS) iz Novog Sada pozvao je danas ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da iznese u javnost materijalne dokaze o slučaju pisanja grafita "Smrt Pajtiću", za koje je osumnjičen član DS Goran Ikrašev...Ovaj odbor smatra da takvi dokazi zapravo ne postoje,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.