DS hoće Srbiju bez GMO

Izvor: B92, 13.Mar.2013, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS hoće Srbiju bez GMO

Beograd -- Demokratska stranka (DS) će učiniti sve da Skupština Srbije usvoji Deklaraciju o Srbiji bez GMO, izjavio je šef poslaničke grupe DS-a Borislav Stefanović.

"Smatramo da je to jako važno i zahtevamo da se što pre stavi na dnevni red Skupštine i jednoglasno usvoji", kazao je Stefanović novinarima u parlamentu.

Deklaraciju o Srbiji bez GMO sačinila je stranka Zeleni Srbije, čiji je predsednik Ivan Karić na listi DS u parlamentu.

Deklaracija je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predata Skupštini Srbije 5. februara, posle tri godine zalaganja za Srbiju bez GMO.

Ciljevi Deklaracije su, kako ističu Zeleni Srbije, očuvanje slobode izbora načina ishrane i davanje potpune prednosti tradicionalnoj, kontrolisanoj, organskoj i klasičnoj proizvodnji, ali i zaštita zdravlja stanovništva od nepredvidivih posledica upotrebe GMO i proizvoda od GMO.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DS za usvajanje Deklaracije za Srbiju bez GMO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Mar.2013

BEOGRAD -..Demokratska stranka (DS) će učiniti sve da Skupština Srbije usvoji Deklaraciju o Srbiji bez genetski modifikovanih organizama (GMO), izjavio je danas šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović..."Smatramo da je to jako važno i zahtevamo da se što pre stavi na dnevni red Skupštine...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.