DRŽAVA DAJE DO 5.000 EVRA ZA KUPOVINU NOVOG AUTOMOBILA: Prijave počinju danas, ali postoji jedan uslov (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2024, 18:43

DRŽAVA DAJE DO 5.000 EVRA ZA KUPOVINU NOVOG AUTOMOBILA: Prijave počinju danas, ali postoji jedan uslov (FOTO)

Postoji šest koraka za pomoć države.

Od danas Ministarstvu zaštite životne sredine možete da podnesete zahtev za kupovinu električnih vozila uz pomoć subvencija države.

Konkurs će trajati do 31. oktobra ove godine, a pomoć države od 250 do 5.000 evra mogu da dobiju i građani, kao i preduzetnici i kompanije.

Za ovogodišnji program pomoći države pri kupovini vozila na električni pogon planirano je izdvajanje 1,45 miliona evra, što >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je 170 miliona dinara. Kod pojedinačnih prijava iznos novca koji dobijate zavisi od tipa vozila koje želite da kupite, i to:

– Za mopede i tricikle podrška iznosi 250 evra u dinarskoj protivvrednosti.

– Za kupovinu električnih motocikala, teških tricikala i četvorocikala iznos je 500 evra

– Dok za putnička vozila sa najviše 9 mesta za sedenje i teretna vozila čija najveća dozvoljena masa ne prelazi 3,5 tone može da se računa na subvenciju od 5.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

– Novina u Uredbi je da je za ovu godinu, za razliku od prethodnih, pripisano subvencionisanje nabavke isključivo električnih automobila.

A post shared by Ministarstvo ZŽS (@ministarstvozzs)

– Za razliku od prošlih godina, ove godine subvencionisaćemo kupovinu isključivo električnih vozila. Ova odluka je posledica politike Vlade Republike Srbije koju sprovodimo moja koleginica Irena Vujović i ja, koja podrazumeva promociju i podršku električnim vozilima – objavio je Goran Vesić na Fejsbuk profilu.

Da biste dobili ovu pomoć države potrebno je da prođete šest koraka. Kako navode iz Ministarstva za zaštitu životne sredine, zahtev se podnosi lično na pisarnici, ili poštom.

Ukoliko je dokumentacija kompletna, izdaje se rešenje o dodeli subvencija i ono će biti predato prodavcu vozila ili lizing kući. Preko lizinga je potrebno doneti tri dokumenta, a takođe i preko auto-kuće.

Izvor: Srbija Danas/BizPortal/Stanko Stamenković/M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.