DOLARU SE LOŠE PIŠE Mračne prognoze analitičara za američku valutu

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jul.2020, 12:47

"DOLARU SE LOŠE PIŠE" Mračne prognoze analitičara za američku valutu

Dolar gubi na vrednosti zbog Trampovog neefikasnog upravljanja zdravstvenom krizom.

Prema finansijskoj kompaniji Nomura i pojedinim analitičarima s Vol strita, dolaru se loše piše.

S finansijskim turbulencijama s kraja marta, kada su svi žudili za likvidnošću, američka valuta bila je veliki dobitnik, a u poslednje vreme gubi na vrednosti zbog Trampovog neefikasnog upravljanja zdravstvenom krizom.

Kako epidemija u SAD-u ne prestaje - zemlja ima 72.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << novih infekcija dnevno (najmanje dvostruko više nego krajem juna), očekuje se da će dolar nastaviti da gubi na vrednosti, prenosi Seebiz.

Sve više i više američkih država odlaže otvaranje privreda ili ponovo uvode restriktivne mere, i to svakako neće dobro uticati na prosečnog američkog potrošača. Indeks poverenja potrošača Univerziteta u Mičigenu već je opao u julu (sa 78,1 na 73,2 boda).

Do kraja jula posebne će pogodnosti takođe presušiti za mnoge Amerikance koji su primali 600 dolara pomoći nedeljno tokom epidemije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Analitičari: Dolaru se loše piše

Izvor: Capital.ba, 19.Jul.2020

NJUJORK – S finansijskim turbulencijama s kraja marta, kada su svi žudili za likvidnošću, američka je valuta bila veliki dobitnik, a u posljednje vrijeme gubi na vrijednosti zbog Trampovog neučinkovitog upravljanja zdravstvenom krizom. Kako epidemija u SAD-u ne prestaje – zemlja ima 72.000...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.