DOGOVOR SLOVENIJE I HRVATSKE OKO NUKLEARKE KRŠKO: Evo kada će NAJOPASNIJA ELEKTRANA na Balkanu biti zatvorena

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2020, 22:47

DOGOVOR SLOVENIJE I HRVATSKE OKO NUKLEARKE KRŠKO: Evo kada će NAJOPASNIJA ELEKTRANA na Balkanu biti zatvorena

Odluku ranije potvrdile vlada i parlament

Slovenija i Hrvatska potvrdile su danas revidirane programe za zatvaranje nuklearne elektrane Krško i skladištenje otpada, odlučeno je na sednici međuvladine komisije za upravljanje elektranom u zajedničkom vlasništvu.

Revidirane programe ranije su potvrdile slovenačka vlada i hrvatski parlament i odražavaju odluku o produženju rada postrojenja za 20 godina nakon prvobitno planiranog gašenja 2023. godine i odluku da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << će svaka zemlja izgraditi svoje skladište za otpad.

- Veoma sam zadovoljan što su nakon dužeg vremena dve zemlje konačno izvršile obavezu iz međuvladinog programa i potvrdile treću reviziju... Programi su ključni za očuvanje odličnog i sigurnog rada elektrane - izjavio je slovenački ministar infrastrukture Jernej Vrtovec.

Zadovoljstvo je izrazio i hrvatski ministar energetike Tomislav Ćorić.

- Drago mi je što smo uspešno okončali ovaj dug proces - rekao je Ćorić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Hrvatska i Slovenija se dogovorile o produženju rada Krškog

Izvor: Capital.ba, 15.Jul.2020, 07:34

ZAGREB – Slovenija i Hrvatska potvrdile su revidirane programe za zatvaranje nuklearne elektrane Krško i skladištenje otpada, odlučeno je na sjednici međuvladine komisije za upravljanje elektranom u zajedničkom vlasništvu. Revidirane programe ranije su potvrdile slovenačka vlada i hrvatski...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.