DOBRA VEST ZA SVE SA KREDITIMA: Očekuje se smanjenje KAMATNIH STOPA - evo i kada!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Mar.2024, 19:46

DOBRA VEST ZA SVE SA KREDITIMA: Očekuje se smanjenje KAMATNIH STOPA - evo i kada!

Ako inflacija nastavi da pada
Član Upravnog veća Evropske centralne banke (ECB) Pablo Hernandez de Cos rekao je da očekuje da će kamatne stope biti smanjene u junu, ako inflacija nastavi da se smanjuje po sadašnjem tempu.
- Prošlonedeljna najava da smo ispunili naš cilj da inflaciju dovedemo na 2 odsto kompatibilna je sa uskoro smanjenjem kamatnih stopa, a to bi se verovatno moglo dogoditi u junu - rekao je Hernandez de Cos, koji je ujedno i guverner Banke Španije.
Tada bi moglo doći do prvog smanjenja kamatnih stopa ako glavne prognoze nastave da ispunjavaju ciljeve u narednim mesecima, rekao je on u intervjuu za magazin El Periodico.
I ranije je najavljivano...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.