DNEVNICA 4.500 DINARA, RADNIKE TRAŽE I NA TIKTOKU! Svako može da radi, potrebno je samo da se pojavi na poslu

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2023, 12:40

DNEVNICA 4.500 DINARA, RADNIKE TRAŽE I NA TIKTOKU! Svako može da radi, potrebno je samo da se pojavi na poslu

Potraga za sezonskim radnicima se zahuhtava.

S početkom juna već je počela potraga za sezonskim radnicima, a koliko su radnici preko potrebni mnogim proizvođačima svedoči i to što se oni traže čak i preko TikToka.

Jedan proizvođač na mrežama je objavio da su im potrebni radnici za branje višanja i borovnica, i da svi mogu da se jave porukom. Na njegov oglas javilo se tek nekoliko ljudi, i svi su pitali jednu te istu stvar – kolika je dnevnica.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Plaćam 4.500 dinara – kratko je rekao on, bez navođenja pojedinosti, osim lokacije, u pitanju je Mladenovac.

U sezoni inače uvek treba dosta radnika kako za berbu borovnica, tako i za berbu malina, jagoda, a radnicima se često uz dobru zaradu nudi i obrok, nekad i smeštaj. Mačvanski voćari ranije su ovog meseca za medije pričali da su dnevnice uglavnom od 3.000 do 4.000, što je u proseku za 500 dinara više nego prošle godine, prenose mediji.

Glavne mane ovog sezonskog posla – branja bobičastog voća, jesu fizički napor, rad na visokim temperaturama, ponekad i neadekvatna zaštita ili lošiji radni uslovi.

Inače, dug kišni period u junu mesecu ove godine odrazio se i na rod borovnica, te zato berba kasni 8,9 dana.

Trenutna otkupna cena je 580-600 dinara, uz trend pada.

Na beogradskim pijacama drži visoku cenu – na Kaleniću je kilogram čak 1.500 dinara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.