DAJU PLATU I DO 300.000 DINARA, A NE TRAŽE DIPLOMU ILI ISKUSTVO: Ovo su poslovi koji se ne propuštaju u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2024, 20:11

DAJU PLATU I DO 300.000 DINARA, A NE TRAŽE DIPLOMU ILI ISKUSTVO: Ovo su poslovi koji se ne propuštaju u Srbiji

Ova zanimanja donose odličnu priliku za stabilan i dobro plaćen posao.

Prema listama najplaćenijih poslova u Srbiji u prethodnoj godini prednjačili su upravo oni u IT sektoru. Međutim, sve je više poslodavaca u ostalim sferama koji kandidatima, odnosno budućim zaposlenima nude dobre uslove, a dosta je i onih oglasa za poslove koji ne zahtevaju fakultetsku diplomu.

Na popularnoj platformi za zapošljavanje, Infostud, mogu da se pronađe nekoliko zanimljivih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poslova, koji prema opisu donose odličnu priliku za stabilan i dobro plaćen posao.

Kompanija koja je distributer nemačkih aparata za filtraciju i prečišćavanje vazduha raspisala je konkurs za posao komercijaliste. Kako su naveli u oglasu iskustvo nije potrebno, jer oni nude kompletnu i neophodnu obuku za obavljanje posla.  Dodali su i da je najveća ostvarena plata u prethodnih tri meseca za prodavca na terenu bila 302.000 dinara.

Od zaposlenog se očekuje da predstavlja aparate na unapred zakazanim sastancima, da pregovaraju i sklapaju ugovore sa klijentima, kao i da redovno prisustvuju sastancima i treninzima u kompaniji.

Takođe, jasno su naglasili da je mogućnost napredovanja unutar kompanije na dalje lestvice velika ukoliko zaposleni pokaže inicijativu i želju za razvojem.

Jedini uslovi za zainteresovane kandidate su da imaju miimum srednju stručnu spremu, kao i vozačku dozvolu B kategorije.

Bonusi i provizije, kao i druženja sa zaposlenima u inostranstvu o trošku kompanije su redovna praksa ove kompanije.

Plata za ovu poziciju se kreće od 70.000 do 300.000 dinara.

Preduzeće iz Čačka traži novog člana tima na gorenavednoj poziciji. Postoji i nekoliko uslova – VI ili VII stepen spreme mašinskog ili elektrotehničkog usmerenja, prethodno radno iskustvo od tri ili više godina, kao i visok nivo odgovornosti shodno poziciji posla.

Jasno su naveli i zaduženja za sve zainteresovane, u koje spadaju  samostalno održavanje i otklanjanje kvarova na mašinama, dijagnostikovanje kvarova na instalacijama i sklopovima mašina i opreme, pružanje podrške timu proizvodnje prilikom instaliranja i pokretanja mašina i opreme, permanentno obavljanje i planiranje poslova preventivnog održavanja.

Navedeni posao obavlja se puno radno vreme, a poslodavac za ovu poziciju nudi početnu platu od 1.200 evra, uz dobre radne uslove, kao i mogućnost usavršavanja i napredovanja.

Građevinska firma iz Novog Sada traži iskusnog radnika, tačnije rukovaoca bagerom. Posao uključuje vožnju i upravljanje bagerom radi iskopavanja, nivelisanja terena, postavljanja temelja i ostalih građevinskih zadataka prema potrebama projekta.

Kako su naveli u oglasu kandidati trebaju imati iskustva u radu s bagerom i sposobnost sigurnog i efikasnog obavljanja različitih građevinskih zadataka.

Postoje i obavezni uslovi koji uključuju iskustvo u radu sa bagerom od minimum pet godina, posedovanje licence za upravljanje bagerom, poznavanje sigurnosnih protokola i propisa u građevini, kao i sposobnost čitanja i razumevanja tehničkih crteža i planova.

Takođe je obavezna vozačka dozvola B kategorije, a poželjne kvalifikacije su dodatni sertifikati ili obuke vezane za sigurnost i rad s teškom mehanizacijom

Posao za budućeg kandidata zahteva terenski rad po Srbiji, a poslodavac nudi redovna i stimulativna primanja, kao i platu od 180.000 -220.000 dinara.

Komunalno preduzeće iz Beohrada traži radnika na održavanju ventilacija vrši čišćenje elemenata ventilacionih sistema. U opisu oglasa navodi se da je najčešće reč o o kuhinjskih ventilacijama u restoranima, kao i da se čišćenje sprovodi van radnog vremena klijenata pa je uglavnom reč o trećoj smeni (noćni rad).

Radi se u grupi od pet zaposlenih, a prethodno iskustvo nije neophodno. Kompanija nudi kompletnu obuku, koja će takođe biti plaćena. Naveli su i da plata svakog meseca može da bude veća usled bonusa i stumulacija.

Prednost, ali ne i uslov za ovu poziciju jeste posedovanje vozačke dozvole. Početna plata koju nudi poslodavac je 100.000 dnara, uz mogućnost brzog usavršavanja i napredovanja na više radno mesto.

Izvor: Srbija Danas/BizPortal/Tamara Đurđević/M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.