DA LI VAM JE UPLAĆENO 100 EVRA? Mnogi građani primili su ČUDNU PORUKU OD BANKE

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2020, 12:51

DA LI VAM JE UPLAĆENO 100 EVRA? Mnogi građani primili su ČUDNU PORUKU OD BANKE

Danas se nastavlja isplata novčane pomoći od 100 evra građanima koji su se prijavili onlajn putem ili telefonski.

Juče je novac dobilo 500.000 građana i plan je da uplata ide na toliko računa svakodnevno.

U zavisnosti od banke i vrste tekućeg računa mnogi građani dobili su uobičajenu poruku o uplati. Istovremeno je bilo i onih koji su dobili poruku opširnije sadržine.

Mnogim građanima stigla je SMS poruka sledeće sadržine:

"Priliv: >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 11.759,40 RSD. Datum: 2020.05.25, Vreme: 16:15:54, Opis: Covid 19 uplata".

Kako podići novac

Prijavljivanje i onlajn i telefonom, je vrlo jednostavno i traje manje od minuta, a građani prilikom prijave ostavljaju svoj jedinstveni matični broj (JMBG), broj lične karte i banku u kojoj imaju otvoren račun, na koji će im biti uplaćeno 100 evra.

Ukoliko državljanin nema tekući račun, potrebno je da se pri podnošenju prijave izjasni u kojoj banci želi da mu se otvori jednokratni namenski račun – ili da tu banku izabere sa spiska prilikom onlajn prijave, nakon čega će račun automatski biti otvoren, bez ikakvih troškova.

Nakon podizanja novca, namenski račun će biti ugašen.

Jedno od važnih pitanja je i da li sredstva sa namenskog računa moraju da se podignu u gotovini na šalteru banke ili mogu direktno da se preusmere na neka plaćanja.

- Sredstva sa namenskog računa se, uz ličnu kartu, podižu u gotovini. Nakon što sredstva budu podignuta, namenski račun, koji je otvoren samo u tu svrhu, biće ugašen. Ipak, državljanin nije ograničen, te može da u ugovornom odnosu sa bankom definiše i dodatne usluge koje bi koristio kod konkretne banke, a koje bi se odnosile na navedena sredstva - navodi se u zvaničnom objašnjenju.

Prema saznanjima, redosled isplate zavisi od banke u kojoj imate račun, a postoji lak način da proverite da li vam je novac uplaćen.

Sve se može proveriti u dva koraka. Potrebno je da posetite sajt: https://idp.trezor.gov.rs/validate-account.

Tu postoji opcija "Provera statusa prijave", gde je potrebno da ubacite svoje podatke i odmah ćete videti da li je novac na vašem računu ili ne. U pitanju je mnogo lakša opcija nego da se svakodnevno obilaze šalteri banaka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.