DA LI STE INSTALIRALI NOVU DRUŠTVENU MREŽU? Za pet dana preko 100 miliona korisnika

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2023, 16:40

DA LI STE INSTALIRALI NOVU DRUŠTVENU MREŽU? Za pet dana preko 100 miliona korisnika

Meta je postigla ogroman uspeh s novom platformom Treds.

Nova platforma Treds kompanije Meta, koju je pokrenuo Mark Zakerberg, stekla je neverovatno brz rast u samo pet dana. Prema izveštaju BBC-a, aplikacija je privukla preko 100 miliona korisnika od svog pokretanja.

Zanimljivo je da je za samo sedam sati od lansiranja već imala 10 miliona korisnika, a u manje od 48 sati broj korisnika je porastao na 70 miliona.

Ovaj uspeh nove platforme nije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prošao neprimećeno među tehnološkim mogulima. Vlasnik Tvitera, Ilon Mask, nazvao je Zakerberga "slabićem" i prethodno je izjavio da je konkurencija prihvatljiva, ali varanje nije. Gardijan je preneo njegove izjave u vezi s lansiranjem Tredsa. Tviter je čak zapretio da će tužiti Marka Zakerberga i kompaniju Meta zbog navodnog korišćenja tviterovih poslovnih tajni.

Zakerberg je naglasio da je glavna prednost Tredsa "ljubaznost" i izrazio zabrinutost da je konkurentska platforma Tviter postala preneprijateljska prema pojedincima. Tviter trenutno ima preko 250 miliona korisnika, ali izgleda da Meta pokušava stvoriti prijateljskiju atmosferu na Treds platformi.

Sve u svemu, Meta je postigla ogroman uspeh s novom platformom Treds, privlačeći milione korisnika za samo nekoliko dana. Ovaj brzi rast privukao je pažnju konkurentskih kompanija i izazvao reakciju vlasnika Tvitera. Videćemo kako će se situacija dalje razvijati i kakav će uticaj Treds imati na društvene medije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.