DA LI JE VREME DA SE ZABRINEMO: 10 poslova koji su lepak za psihopate

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Sep.2020, 15:08

DA LI JE VREME DA SE ZABRINEMO: 10 poslova koji su "lepak" za psihopate

Psihopate su najčešće impulsivne, manipulativne i seksualno promiskuitetne osobe

Postoje zanimanja koja psihopatske ličnosti privlače više nego neka druga, a nova istraživanja ukazuju da psihopate uživaju da demonstriraju neustrašivu dominaciju nad drugima.

Na listi 10 poslova, među kojima se lako može naći i neki "psiho", našli su se menadžeri kompanija, novinari, pa čak i sveštenici i hirurzi.

Prema dijagnostičkoj listi psihopatije Hare, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sastavljene još 1970–ih, psihopatske ličnosti mogu imati sposobnost osećaja krivice za počinjena nedela, ali nisu sposobni za empatiju.

Upravo takve slične osobine mogu se pronaći među menadžerima kompanija koji bez problema odlučuju o sudbinama hiljada ljudi kad ih, na primer, otpuste da bi uštedeli novac za kompaniju.

. Novija istraživanja koje je sproveo Skot Lilenfeld kažu da psihopate uživaju da demonstriraju neustrašivu dominaciju nad drugim ljudima, poput kakvog kvalifikovanog stava u sudnici ili tokom izvođenja na pozornici, piše "Independent".

Novinari, policajci pa čak i sveštenici su među najpopularnijim profesijama koje će izabrati psihopatske ličnosti. Neobično je da čak i hirurzi koji spašavaju ljudske živote, ulaze u listu top 10 zanimanja koje privlače psihopate.

Na listi 10 zanimanja koji su "lepak" za psihopate nabrojani su direktori kompanija, advokati, medicinski radnici i prodavci.

Potom slede hirurzi, novinari, policajci i sveštenici.

Kao preostala dva zanimanja navedeni su glavni kuvari i državni službenici, preneo je portal "Bizlajf".

Za koliko novca biste pristali da testiraju vakcinu protiv virusa korona na vama?

Choices Pristao bih besplatno jer na taj način pomažem nauci da dođe do vakcine

Pristao bih za 300 evra

Pristao bih za 1.000 evra

Pristao bih besplatno, ali samo ako je ruska vakcina

Pristao bih besplatno, ali samo ako je kineska vakcina

Pristao bih besplatno, ali samo ako je vakcina koja razvijaju Univerzitet Oksford i kompanija AstraZeneka

Nema tih para zbog kojih bih pristao

Hvala što ste glasali.

Pogledajte rezultate

posao psihopata istraživanje ličnost menadžer novinar direktor advokat

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.