DA LI GRAĐANI SRBIJE IMAJU RAZLOGA ZA PANIKU? Banka povukla ove novčanice iz opticaja!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2021, 08:54

DA LI GRAĐANI SRBIJE IMAJU RAZLOGA ZA PANIKU? Banka povukla ove novčanice iz opticaja!

Narodna banka Srbije omogućila je bankama i ovlašćenim menjačima da bez provizija od građana primaju novčanice osme serije na štednju

Švajcarska nacionalna banka povukla je iz opticaja novčanice osme serije švajcarskog franka. , otkupljuju ih ili ih menjaju za novčanice devete serije do kraja maja.

Presednik udruženja menjača Borislav Brujić rekao je da besprekorno teku zamene i građani nemaju razloga za bilo kakvu paniku, tako da građani >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji imaju tu staru osmu seriju švajcaraca će moći da zamene bez bilo kakve provizije.

-Ako menjaju u drugu valutu, to ide preko konverzije preko dinara, a mogu i direktno da menjaju. Čak se i sedma generacija i dan danas menja, ali uz neku proviziju. Tako da građani nemaju razloga za paniku jer oni koji ne zamene mogu to i kasnije učiniti - rekao je Brujić.

Oni koji ne uspeju da zamene novčanice u Srbiji, one se mogu zameniti na šalterima u Bernu i Cirihu ili u Agenciji švajcarske nacionalne banke ili ih poslati preko pošte. Međutim, pojedine agencije imaju ograničenja u takvim razmenama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.