DA LI ĆE VEGANSKA JAJA OSVOJITI TRŽIŠTE - Otkrivamo Vam po čemu se RAZLIKUJU od KOKOŠIJIH i šta je NAJBOLJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2020, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DA LI ĆE VEGANSKA JAJA OSVOJITI TRŽIŠTE - Otkrivamo Vam po čemu se RAZLIKUJU od KOKOŠIJIH i šta je NAJBOLJE

Masti i proteina je za oko 10 odsto manje nego u kokošjim jajima

Dve Francuskinje smislile su revolucionarnu vegansku zamenu za jaja. Čudesna jaja stvorili su biolozi Pariske škole za industrijsku biologiju. Jeste li spremni zameniti kokošja jaja ovom opcijom?

Mogu li se koristiti na isti način kao i kokošja jaja? Kako mirišu? Kakvog su ukusa?

- Ključni se sastojci i dalje formiraju i uskoro će biti otkriveni. Istraživanje se prvenstveno odnosilo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na mahunarke. Problem s kojim se sad suočavamo jeste pronalazak tačne ravnoteže sastojaka kako bismo kreirali pravu formulu - rekle su glavni biolozi Filipin Soulrez i Šerilina Tavisuk.

Ova jaja će svoje mesto naći na tržištu čim testovi dobiju zeleno svetlo kako bi bilo garantovano da su nutritivno održiva.

- Naš je cilj da jaja budu spremna za tržište sredinom 2020. godine - dodale su Francuskinje.

, manje su kalorična od kokošjih i sadrže dijetalna vlakna. Osim toga, njihov ukus je sumporastiji od kokošjih.

Takođe kao bitnu stavku naglašavaju:

- Kada smo počeli s kreiranjem veganskih jaja, najkomplikovanije je bilo napraviti jaja koja će pri kuvanju reagovati isto kao i kokošja. Kokošja se jaja koriste na toliko različitih načina, što otežava proces kopiranja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.