Cvijanović: Ostvarena saradnja u konkretnim projektima

Izvor: Capital.ba, 01.Okt.2019, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvijanović: Ostvarena saradnja u konkretnim projektima

SARAJEVO,  Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je sinoć da je za Srpsku izuzetno važno što je sa Kinom ostvarila saradnju koja se ogleda u konkretnim projektima. “Ono što predstavlja ulazak Kine na prostor Srpske jeste Termoelektrana `Stanari` za koju svi kažu da je projekat koji je preporodio taj kraj i učinio da zajedno sa Rudnikom zapošljavaju skoro 1.000 radnika, što daje novu dimenziju cijeloj toj regiji”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Sarajevu gdje >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << je večeras organizovan prijem povodom 70 godina od osnivanja Narodne Republike Kine. Ono što je važno za Doboj, prema riječima Cvijanovićeve, jeste bolnica čija je izgradnja u toku, dogovori u vezi sa saobraćajnicama, odnosno podrška izgradnji auto-puta, te rekonstrukciji željeznice u Republici Srpskoj. Cvijanovićeva je pojasnila da je riječ o učešću Kine u jednom projektu koji podrazumijeva modernizaciju željezničkog sistema Srpske. “Zadovoljni smo što se preko ovih projekata otvara prostor za buduću saradnju Republike Srpske i Kine”, rekla je Cvijanovićeva i dodala da je Srpskoj veoma važno to što je uspostavila saradnju sa jednom ovako velikom i moćnom zemljom. Srna Чланак Cvijanović: Ostvarena saradnja u konkretnim projektima се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

„Uspon Kine“ je projekat koji nije dovršen

Izvor: Deutsche Welle, 01.Okt.2019

I 70 godina posle osnivanja Narodne Republike Kine, „uspon“ te sile nije završen. Kontinuitet i promene u najmnogoljudnijoj zemlji sveta su teme o kojima za DW govori sinolog Feliks Vemhojer.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.