Cvetković i Bajnai završili sastanak u Budimpešti

Izvor: S media, 24.Feb.2010, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković i Bajnai završili sastanak u Budimpešti

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je u razgovoru sa madjarskim premijerom Gordonom Bajnaijem da bi Srbija veoma cenila da Madjarska što pre krene u ratifikaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i pruži podršku Srbiji u sticanju statusa kandidata za članstvo u EU.

Ističući da bilateralni odnosi dveju zemalja imaju uzlazni trend, Cvetković je preneo spremnost Srbije da sa Madjarskom radi na razvoju svih oblika saradnje, posebno ekonomske.

Cvetković >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << se sa madjarskim premijerom sreo na marginama Samita o energetskoj bezbednosti, koji je okupio premijere zemalja centralne, istočne i jugoistočne Evrope.

Na sastanku dva premijera konstatovano je da su značajne oblasti za saradnju Srbije i Madjarske saobraćaj, energetika, poljoprivreda, zaštita životne sredine, turizam, saradnja malih i srednjih preduzeća i regionalna i prekogranična saradnja.

Premijer Cvetković pozdravio je inicijativu madjarske strane za održavanje zajedničke sednice dveju vlada.

On je istakao da su manjine “važan most” saradnje izmedju dveju država i preneo da će Srbija, kao i do sada, davati pun doprinos unapredjenju položaja madjarske manjine.

Premijer Cvetković trebalo bi da tokom popodneva održi bilateralne sastanke sa premijerima Rumunije i Češke Emilom Bokom i Janom Fišerom.

Skupu u madjarskoj prestonici, pored domaćina i predstavnika EU i SAD, prisustvuju i premijerka Hrvatske Jadranka Kosor, premijer Slovačke Robert Fico, premijer Bugarske Bojko Borisov, slovenački premijer Borut Pahor, premijer Poljske Donald Tusk.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.