Cvetković: Verovatno i radnicima Magnohorma slede otpremnine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Maj.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Verovatno i radnicima Magnohorma slede otpremnine

BEOGRAD - Ministar finansija Mirko Cvetković izjavio je da će, najverovatnije, biti obezbeđena isplata iz budžeta Srbije za otpremnine radnika kraljevačkog "Magnohroma" koji su se prijavili za socijalni program i da niko ne sme biti diskriminisan jer su se svi oni legalno i u roku prijavili.

Cvetković je u izjavi Televiziji Pink istakao sinoć da je problem nije toliko u obezbeđivanju dodatnih sredstava, "što ćemo mi verovatno uspeti, već je pitanje, ako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na primer, cela služba ode - da li uopšte ta firma može da nastavi da radi".

"Ta pitanja ćemo morati da razmotrimo, a što se tiče sredstava mislim da ćemo uspeti da ih obezbedimo", rekao je on naglasivši da su se svi radnici prijavili u roku koji im je dat i prihvatili ponuđene uslove.

U "Magnohromu" nema preciznih informacija o tome koliko se od 2.156 radnika te firme prijavilo za socijalni program, ali se procenjuje da ih je više od 1.800, rekao je ranije danas Tanjugu predsednik Odbora za zastitu radnika Slavko Purić.

"Prijavljivanje radnika za socijalni program isteklo je danas u 16 sati i procenjuje se da za njegovo prihvatanje izjasnilo više od 1.800 radnika, što je 600 preko broja koji je predvidela vlada", kazao je Purić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.