Cvetković: U 2010. rast 1,5 odsto

Izvor: B92, Beta, 16.Sep.2009, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: U 2010. rast 1,5 odsto

Beograd -- Srbija će u 2010. godini, prema domaćim i međunarodnim procenama, ostvariti privredni rast od 1,5 odsto, izjavio je premijer Srbije Mirko Cvetković.

"Dinamiku privrednog rasta moći ćemo da ubrzamo samo ako dođe do strukturnih promena privrede i ako sama država postane mnogo efikasnija", rekao je Cvetković na promociji Menadžment foruma jugoistočne Evrope Bled-Kopaonik.

On je kazao da Srbija ove godine "odlučno kreće u celovitu reformu javnog sektora", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čiji je cilj da se potrošnja uskladi sa realnom snagom privrede.

"Takva reforma ne može da se sprovede ođednom, ali početak sprovođenja i prvi efekti biće ugrađeni u budžet za 2010. godinu", rekao je on.

Cvetković je kazao da svetska ekonomska kriza neće usporiti napore Srbije da se priključi Evropskoj uniji.

Premijer je kazao da je Srbija "daleko odmakla" na putu ka Evropskoj uniji, ali da ima još dosta toga da uradi na usklađivanju privrednih i ostalih standarda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.